My future Vespa is fantastic beep beep yeah



Wroom wroom en sån ska jag ha, för övrigt är läget helt ok bra.
Har hämtat flyttkartonger och sånt från källarn nu. Woop woop!
Tror det var första gången jag använt det uttrycket hehe. Så inte jag.

.

Trycker i mig choklad och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.
Det här fungerar inte.

Skållhett

Helt åt helvete. Känner mig trasig.
Ska dränka mig i badkaret nu och sedan begrava mig i sängen.
Det här sög ju. Vad fan håller jag på med?
Vad fan är det här för något?

Bon Iver – Blood Bank

We are all mad








Danny Elfman – Alice's Theme

Tack Julie, puss ♥

Flyttfågel

Högar av kläder vilar på den lagom stora och fluffiga sängen, och på golvet står papperspåsar och lådor utspridda lite varstans. Rummet är minst sagt en enda stor röra. I vanliga fall hade detta bara varit ett resultat av min årliga städning av klädkammaren (som egentligen sker ungefär var annan månad) men idag var så inte fallet.
Jag håller visserligen på att rensa bland mina saker, men det är inte av de vanliga skälen.
Saken är nämligen den att jag flyttar ut om en dryg vecka!
Ska låna en lägenhet i några månader, flytta hemifrån. Det känns fantastiskt på många sätt och viss, och det här är verkligen något jag velat länge. Eller ja, definiera länge? Jag tycker i alla fall två tre år är rättså lång tid med tanke på att jag nyligen blev myndig.
Fast samtidigt känns det också som ett stort kliv, vilket det ju är!
Ansvarsbiten har jag inga problem med, laga mat, tvätta, städa. Jag är ändå så pass ordentlig av mig att jag inte skulle klara av ett kaos i lägenheten.
Däremot kommer jag troligen sakna min familj mer än jag tror, och det kan säkert bli rätt ensamt i vissa stunder. Fast det är väl det man har pojkvän och vänner till..?
Tror i alla fall att det här kommer bli riktigt bra. Sen har jag kanske jobb på G också!
Allt känns rätt så jävla bra nu, hoppas det håller i sig ett tag!





(Bilder från weheartit!)





Lennon



Sitter och skriver om den här mannen - på italienska.
Han är något av en förebild och nu även min italienskaläxa.
Han gjorde så bra musik, tillsammans med Beatlarna med för den delen.

John Lennon – Gimme Some Truth




Söta små lögnare



Gaah, förlåt, vill inte vara sådär flickflickig men måste bara meddela att senaste avsnittet av Pretty Little Liars är sjukt bra! Hehe TITTA! Puss!

Nedkyld

Det doftar fortfarande av dig i mitt rum. Jag gömmer mig under täcket och blundar, för en liten stund känns det som att du fortfarande är här.
När jag öppnar ögonen igen möts jag av rummet som gapar av tomhet.
Det är stilla utan dina rörelser, golvet ensamt utan tygpåsen som du alltid lägger under skrivbordet, dött.
Tyst utan dina andetag och ljudet av din mörka röst som alltid gör mig lugn och lycklig.
Kylan isar mot min hud när jag inte är i din famn.
Jag saknar dig, igen.
Varför kan du inte alltid vara hos mig? Varför kan jag inte alltid vara hos dig?


Fin helg

Min rygg är smått förstörd, men bara smått. Och bara av goda anledningar kan jag berätta! Har knappt lämnat rummet på hela helgen. Förutom igår då jag och älskling åt muffins i skogen efter att ha stött på en sån där "bekant" man inte vill stöta på. Och efter att det blivit jättestelt mellan oss, och efter att muffinsarna som egentligen var fyra helt olika bakverk (kärleksmums, blåbärsmuffin, chokladmuffin, donut) ätits upp. Hur som helst, summa kardemumma, har jag mest legat i den gosigaste av sängar med den gosigaste av pojkar fredag, lördag och dagen som idag är så nu är jag rätt så rastlös. Väldigt kul var dessutom att vi tänkte gå och simma i morse, men aldrig kom iväg då vi inte hittade några lås och inte kunde förmå oss att betala för varsitt(trots det fick jag på mig en bikini jag gick runt i hela dagen). Hehe. Ja, så skulle min helg kunna resumeras om du till det adderar massa kärlek, godis, chips, dipp och några filmer (varav ingen var fantastisk). Jag vill även passa på att välkomna alla fina läsare som hittat hit. Kul, massor av pussar!





Varm Choklad & Min Bebi

Long time no see

De röda, heta chilipepprarna har varit mitt favoritband ända sen jag fyllde nio. Kanske för att det var den första riktiga bra skivan (By The Way) jag lyssnade på som stack ut från all "hits-for-kids-skit" som visserligen var bra då, men som jag som nioåring faktiskt blev mätt på rätt snabbt. Fast bra musik börjar man ju mest uppmärksamma i senare tonåren då man känner sig själv bättre och skapar sin egna identitet och sitt egna liv. Hur som helst, lyssnar inte så ofta på pepprarna längre men så fort jag känner för nåt riktigt bra och nostalgiskt åker de på igen. Har du något favoritband?

Kvävs

Halsen tjocknar tills den smalnar och så håller det på. Huvudet på högvarv. Jag tänker för mycket. Känner för mycket. Fast samtidigt, hur ska jag annars reagera? Tänker man inte och känner man inte är man ju i princip jämställd med ett lik. Vill inte definiera mig med ett lik även fast jag för visso känner mig som ett för stunden. Fuck det, en serio. Det är som att allt är menat att gå åt helvete idag. Å med idag menar jag hela veckan.


Things will never be the same again

JJ – Things Will Never Be The Same Again





(Min prickiga kjol och mitt 'röda' hår, tagna från filmkameran.)

Det regnar och allt känns allmänt höstigt. Lyssnar på JJ och minns sommarens bravader, flickor i jeansshorts dansandes på ängar och skogar pussandes på pojkar och drickandes öl ur plastflaskor. Å så Popaganda förstås.
Pussar på er gör jag också.


Att ligga sömnlös och hemskt ensam

Det är mörkt. Mina läppar är torra från oktoberluften. Klockan på väggen ovanför mig tickar melodiskt i takt. Slagen är jämna och lugna, men inte sövande som jag önskar att de vore. Vetskapen om att jag ska upp om knappt sex timmar gör mig illamående och nedstämd. Jag vill gömma mig i dunet med dig, inte ligga här ensam och leta efter din lukt som lämnat spår i min hud. Gatan utanför är tyst. Madrassen känns hårdare än vanligt. Tårna gömmer sig bland täcket men fryser som om de vore bara. Ögonens lock är tunga och trötta men vill inte samarbeta. Sov nu idiot, viskar jag ut i natten. Väntar ett tag. Försöker somna. Det vill sig inte. Sov nu dumma flicka, ber jag mig själv. Men kroppen lyder inte. Hjärtat slår hårdare och högre för varje tanke som flyger genom huvudet och huvudet skapar tankar som på löpande band. Jag ligger sömnlös och hemskt ensam en söndag som nyss blev måndag i oktober och allt är precis som det brukar.


Clark Kent

Det är märkligt när man tänker efter. För lite mer än sex månader sen irrade jag runt själv på Stockholms isbelagda gator utan vetskapen om dig och mig. Utan vetskapen om att det skulle bli såhär. Såhär bra. Jag minns en kväll då jag och Aminda promenerade i snön längs farstalinjen pratandes om allt som tyngde våra sjuttonåriga hjärtan. Skitsnack om jobbiga människor, prat om folk vi gillade, ångest och andra faktiskt bra saker. Det var kallt men snön glittrade i gatljusen sådär magiskt som den bara gör på vintern. Vi pratade om känslor och pojkar och så. Jag visste redan från början att jag ville ha dig, men tanken slog mig aldrig att det faktiskt skulle bli så. Jag menar jag har aldrig haft någon vidare tur. Inte i kärlek inte i spel. Inte i allmänhet, runt tretton ärr på kroppen, alltid umgåtts med fel människor, alltid haft allmänt kaos hemma, alltid lyckats falla för fel killar, alltid blivit omtyckt av fel killar. Inte för att på något sätt konstatera att "Åh vad det är synd om stackars lilla mig" för det är varken hälsosamt eller sant, men vad jag menar är bara det lilla att jag är rätt otursdrabbad. Hur som helst slog mig inte tanken att det skulle bli vi, just för att sådant inte händer någon som mig. Killar har alltid varit nöje, inget seriöst. Och jag? Skulle jag av alla kunna bli kär på riktigt? Nej nej, hur skulle det gå till? Tillsammans med någon? Självständiga jag som knappt orkar med mina vänner. Nej, jag skulle ju vara fri och självständig... eller? Det hela lät så overkligt. Han Filip, han verkade ju visserligen vara fin och mysig och trevlig men inte skulle väl jag ha tur nog att få honom? "Han verkar vara en bra kille..." Aminda log och jag kunde inte annat än att le tillbaka. "Ja, visst verkar han?". Sen ville du plötsligt träffa mig. Det var bra tyckte jag att du bjöd ut mig, för jag ville inte verka desperat eller för på även fast jag var rätt ivrig om att träffa dig. Jag minns någon vecka då vi inte hördes av som vanligt. Då tyckte jag att du var elak och fick för mig att jag hatade dig. Ganska kul nu när man tänker efter. Omöjligt att hata dig. Och nu, nu är du faktiskt min. Min Clark Kent i upphittade glasögon en kall söndagskväll i oktober såhär ett drygt halvår senare. Jag älskar dig mer än någonting annat, och du får allt annat att minska i värde. Tack för att du finns, och för att du fick för dig att falla för någon som jag (trots mina många brister och ibland kraftiga humörsvängningar.) Jag kan inte föreställa mig ett liv utan dig och önskar oss all lycka framöver. Puss älskling, och grattis igen till oss. Sex fina månader. Puss!

Solsken

Hon log trött och vilade huvudet mot hans bröstkorg.
Hans hjärta slog snabbt, gjorde volter för henne.
Han var som solen, och då han pressade sin varma hy tätt intill hennes svala,
kände hon hur hon sakta började tina upp.
Våren var här för att värma isen så att den till slut skulle smälta bort.
Isprinsessan var försvunnen nu.
Djupt ned under drivor av snö och istäcken lång hon begraven.
Nu låg hon den andra där istället, den varma och kärleksfulla sommaren, i sängen med sin sol.
Hennes hjärta gjorde också volter, gång på gång.
Om och om igen.









Bara något litet jag skrev för ett år sedan. Bilderna är från weheartit, ♥


När allt känns hopplöst

Jag drunknar i saltvatten.
Måste stänga av kranarna.
Vrider så hårt jag kan.
Misslyckas.
Kinderna förblir nedstänkta i tårar, och ögonen lyser rödare än solnedgången.
Som ett ensamt, hjälplöst barn.
Snyftandes och skrikandes.
Skakandes i fosterställning.
Ingenting spelar någon roll.
Allt är mörkt.
Allt är kallt.
Bli inte ett med mörkret, hör jag någon viska.
Försvinn inte, ge inte upp.
Låt det göra dig starkare.
Väx.
Jag är rätt så jättenära på att må såhär, men jag vägrar. Texten är för övrigt ett utdrag från min dagbok för något år sedan.

Bara för att du är mig kär

London ♥











Tog bilderna förra hösten då jag var i London en dryg vecka. Kan inte annat än älska den staden.

Lily Allen – Take What You Take

Buuuuuh!



Killer Game har intagit skolan igen. Buuuuuh! Minns förra året hur jag sprang runt med halsdukar runt huvudet, och bytte kläder och skor varje rast. Kollade upp mitt offers schema och listade ut vilka som var efter mig.
Hehe var assatsig och lyckades ändå inte döda mitt offer förrän näst sista dagen, hon var ju aldrig i skolan den tjejen. Man borde kanske slå på större i år? Killer!

Kär i tanken

Kan man vara kär i tanken?
Och då menar jag inte kär som i att vara smått förälskad, utan kär som i kär.
Kär som i att vilja kyssa läppar som ler. Kär som i att skriva hans namn.
Kär som i att bli varm inombords varje gång han finns i tankarna.
Kär som i att han finns i tankarna hela tiden.
Kär som att vilja att han kysser en i nacken och på halsen.
Kär som i att vilja ligga tätt intill honom och höra hans hjärtslag.
Hur kan jag vara kär i tanken?
Är det verkligen möjligt?

Jag har inte ens hört hans röst. Men den är vacker, i tanken.
Allt är vackert i tanken. I tanken på att han skulle vara min.
Låt allt för en gångs skull bli som jag vill.
Jag är så kär i tanken.

- utdrag ur min dagbok, skrivet någon gång då det fortfarande låg snö på marken.
































Jag älskade dig redan från början

Bombay Bicycle Club – Shuffle

Hola me llamo Vira



Matar ut blogginlägg efter blogginlägg, vet inte varför men det är otroligt tillfredsställande att bara få åstadkomma något, vad som helst. Några ord på vitt underlag utan större betydelse än att just få skriva de där för att jag vill.
En bild hit, en bild dit och så en låt sinsemellan.
Hej. Hejdå, vi lär ses snart igen.


Till Montelius

Calle är mannen som mer är som ett barn.
Som en katt är han, som leker med sitt garn.
Han är vuxen nog att på systemet handla öl,
men stannar alltid till och skvätter då han ser en vattenpöl.

Han är snäll och skrattar ofta, lite bisexuell och bär gärna kofta.
Han är inte alltid så uppenbar, idag t.ex. ville han få komplimanger och bli kallad underbar.
Jag var snäll och sa hur fantastisk han var, för vem vill inte vara Calle till lags?

Vi är lite som vänner Calle och jag, fast vi säger att vi hatar varandra vareviga dag.



Maroom




(Några instagrambilder av mitt rum, elloca @ instagram om du skulle känna för det.)

Jupiters kartor

Jag köpte godis, i en burk med Hello Kitty på.
Vet inte om det gör mig barnslig eller överdrivet flickig (varav det sistnämnda jag ogillar att vara) men däremot till sockermissbrukare. Vad för annan ytterst ointressant information kan jag delge i denna blogg?
Jag skrev ett prov i Kartografi, det gick fruktansvärt. Jupiter, vår geografilärare som är gravid med tvillingar och därför lika stor som planeten själv, hade lyckats få med  precis allt det jag inte kunde. Hon hade inte tagit med saker från en endaste sida av det som stod med i boken. PURE EVIL!
Det var bara konstiga grejer hon gått igenom på någon utav alla hemska lektioner.
Jupiter har världens mest monotona röst och ingen som helst passion för sitt arbete. Dessutom så hatar hon vår klass. Jag vet inte vad det är vi gjort, men hon hatar oss.
Så efter att ha genomlidigt en timme av febrilt tänkande och bläddrande i atlas begav jag mig till närmsta trave med sockerlådor. Nu är jag hemma, ätandes minthjärtan och jordgubbstungor och ska snart läsa klart Candide av Voltaire. Tänker verkligen satsa på svenskan.

(Bild från idag, nya favoritskorna och fina tygväskan fick softa bland oktoberlöven)


Le rendez vous

hoho hihi hehe.  har lyssnat på beach boys hela dagen och efter skolan sov jag från 16 till 18.
det var fan bästa jag gjort idag, helt ärligt.
nu ska det motvilligt pluggas till kartografiprovet.
fast tänker göra det med asbra musik och le litegrann för annars blir det allt för miserabelt.
aminda, btw, det är så sjukt gött att du åker ner till john på fredag, älskar det! ♥


 

Manu Chao – Le rendez vous (nästan glömt bort att den existerade, bra ju fast askort)

 


In the shadow of your heart



allt går rätt så sämst just nu, fuck det. inte ens florence + the machine hjälper.
fuckkkkkk life.
borde ta mig själv i kragen!

Iris

En inledning.

Hon stod länge och betraktade sin egen spegelbild inne på bensinmackens smutsiga toalett.

De blonda vågorna ramade in det hjärtformade ansiktet och böljade ända ned till midjan. Ögonbrynen var mörka och perfekt formade då de blev till bågar på var sida om den raka näsan. Runt det gröna ögat låg lager av sot och munnen lyste rött av färskt blod. Hon pressade toalettpapper dränkt i vatten mot såret. Det sved.
Den tunna huden under ögat hade börjat anta en lila nyans. Det värkte. Hon slängde det nu röda pappret i papperskorgen och tog upp glasflaskan med sprit från fickan på skinnjackan. Hon tömde den snabbt och torkade sig om munnen med ena handen innan hon gick tillbaka ut till mörkret, redo att göra slut.


I set fire to our bed


(Emmaboda, location CCC-tent)

Hej, klockan är 23.23. Viktig information jag kände mig tvungen att delge.
Så nu är det överstökat skönt. Bilden ovan är en never-before-seen-and-therefor-very-fucking-special-extra-exclusive-emmabodabild där jag dricker juice (och även om så bara delvis dricker jag ju fortfarande... juice)
Tänkte slänga upp fler exclusives här senare, men det får ju då helt enkelt bli senare.
För nu är jag trött och ska nanna, börjar trots allt a las ocho y diez mañana... besos hombres!
Åh jusstja, angående rubriken, asbra låt med Florence + The Machine såklart!

Florence + The Machine – Kiss With A Fist

Mmm

Sitter och äter polarbröd med smält smör. Mmm (tuggpaus).
De går under namnet "hundmackor" i vår familj då jag och mina syskon tyckte renen på förpackningen såg ut som en hund när vi var små.
Hehe hundmackor, låter kanske inte så gott om man inte vet historian bakom den men nu vet ni.
Tänker inte göra någon product placement för sån är inte jag, men ät ni jag lovar att det är gott!
Ner i brödrosten bara så de blir varma och mjuka och på med smör som smälter. Trippelm!
Nä nu ska jag sluta leka master chef och läsa den där jävla White Tiger.

Puss

Dormire

Att sova.
Sova, sussa, snarka, slumra, snusa, slagga, knoppa, nanna, dåsa, tryna, kvarta, lura. De sex första synonymerna till mitt absoluta favoritverb kom jag på själv men från knoppa och fram till slutet förklarar jag mig icke skyldig. Jag visste inte ens att tryna och kvarta var synonymer till att sova?
"Nu ska jag tryna lite..." fast jo det är förståeligt. Grisar kanske trynar när de sover? Snarkar med trynet då menar jag, tryn tryn tryn.
Även knoppa fungerar ju - klart blommorna knoppar om kvällen när det blir kallt, viker in bladen och säger godnatt till varandra. Men kvarta? Den förstår jag mig inte alls på.
Har inte kunnat sova ordentligt på flera nätter fram tills igår, då sov jag bra. Skönt, sova är en bra sysselsättning.
Måste bara ha varit din förtjänst fin, sover mycket bättre med dig.



fin älskling, du tycker säkert inte om bilden för du tycker inte alltid som jag.
jag tycker den är jättefin, du är jättefin. puss


Götgatan, vår Gud

Jag är vägen, sanningen och livet. Fast vänta lite nu... nej det är jag ju inte. Det var ju Jesus som var det, inte jag! Undrar vad för slags väg han var? Kanske en cykelväg eller gågata, som Götgatsbacken t.ex. Hmm... eller väg i en mer symbolisk mening, mer som vägen till Gud? Ja så kan de i och för sig faktiskt mena. Jesus är vägen till Gud. Fast vänta lite nu en gång till! Jesus, Gud son, är ju också (om man nu tror på treenigheten) Gud.
Då skulle ju Gud själv alltså kunna vara vägen till Gud - vägen till sig själv. Så Gud kanske då i själva verket har fler en tre skepnader, om vi nu skulle anta att han också är en cykelväg eller gågata?

Haha nej vet ni vad, nu ska jag sluta spekulera i vare sig Gud är gågata eller cykelväg innan jag blir allt för djup. Jag har skrivit prov på Kristendomen och Judendomen idag, och känner att jag kan lämna det här med tro och religion bakom mig för evigt! Nej okej kursen är inte slut än, och det är ju intressant att diskutera olika religioner (kanske lite mer seriösa diskussioner än den korta jag nyss förde om cykelvägar..?) men jag kan i alla fall andas ut för stunden och vara glad över att ångesten för religionsprovet är över. Känns lite mer soft nu.

Provet fue bien! Kände mig dock som jag var religiös där ett tag då jag skrev om hur Jesusorden faktiskt skulle kunna fungera som bra levnadsregler. Skrev Gud minst femtio gånger på fyra sidor tror jag - nästan så att man blev lite frälst. Intressant det här med religion, och hur folk kan tro så olika samt hur vissa kan tro så starkt på Gud. Själv förblir jag ateist, men vem vet... man kan ju alltid konvertera om man skulle komma till insikt.

Puss

 


RSS 2.0